Website verhuizen naar PEPS Media zonder downtime

Wij verhuizen websites snel en zonder downtime. Wil je bijvoorbeeld veranderen van hostingprovider dan verhuizen we jouw website binnen 1 dag van de oude hostingprovider naar onze SSD servers.

Zelf een website verhuizen kan een ingewikkelde klus zijn. Wij hebben het zo geregeld. Er zijn een aantal zaken die we van te voren van je nodig hebben om een site te kunnen verhuizen:

  • FTP gebruikersnaam + wachtwoord
  • Database / PHPmyadmin URL
  • Verhuiscode of verhuistoken van uw domeinnaam (deze kunt u aanvragen bij uw huidige hostingprovider)

Het verhuizen van een website naar PEPS Media is gratis.

 

Website verhuizen

Wanneer een website verhuisd moet worden naar een partij anders dan PEPS Media zijn de kosten €75,- per uur. De tijd die we per verhuizing voor nodig hebben is afhankelijk van een aantal factoren zoals:

  • Het aantal databases
  • De grote van de site (MBs / GBs)
  • De snelheid van de verbinding met de server
  • Het platform waar de site op draait (WordPress / Drupal)

Meestal lukt het om de site in een (paar) uur te verhuizen.

 

Email

Wanneer je nog gebruik maakt van POP3-email raden we aan zelf een backup te maken van de email inbox(en) voordat we met de daadwerkelijk verhuizing starten. Na de verhuizing zijn de oude POP3 inboxen namelijk niet meer toegankelijk. Dit is ook één van de grote nadelen van het opslaan van de emails in het hostingpakket.

Liever een goedkope, externe en professionele email service? Dan raden wij aan Google G-Suite te gebruiken. Met Google G-Suite koppelen we de domeinnaam van jouw website aan de email services van Gmail. Zo kan iedereen zorgeloos emailen in een vertrouwde Gmail omgeving. Ook de migratie van alle oude emails naar de Google servers regelen we voor je.

Contact