Punten en plusjes in G-Suite emailadressen

Stel jouw G-Suite emailadres is: [email protected] dan kan je op elke willekeurige plek in de naam “marcrutten” en punt (.) plaatsen of weglaten. De emails zullen gewoon aankomen. Dus [email protected] werkt ook. Dit kan een erg handige functie zijn in combinatie met het gebruik van filters. Stel je gebruikt [email protected] om bepaalde nieuwsbrieven naar te laten sturen, dan kan je vervolgens een filter instellen die alle emails die hierop binnenkomen automatisch in een aparte map met ‘nieuwsbrieven’ stopt.

Een andere methode die ook werkt is: [email protected]. Je kan deze truc bijvoorbeeld gebruiken om specifiek nieuwsbrieven van ‘de Telegraaf’ te filteren. Daarbij, mochten er andere nieuwsbrieven binnenkomen op dit e-mailadres dan weet je dat de Telegraaf jouw emailadres heeft doorgespeeld / verkocht aan derden. Je gebruikte dit emailadres immers alleen voor de nieuwsbrief van de Telegraaf.

 

Extra veilig accounts creëren

Je kunt bijvoorbeeld [email protected] gebruiken wanneer je jouw emailadres gebruikt om op een website een account te creëren. Stel jouw emailadres valt in ‘verkeerde handen’, hebben ze niet alleen jouw wachtwoord nodig om in te kunnen loggen op verschillende sites, maar ook jouw emailadres met de punten op de juiste locaties.

Contact