Een goed backup plan

Niks is vervelender dan erachter komen dat jouw website is gecrashed bij een update of is gehackt en er geen backups beschikbaar zijn. Vaak worden de teksten van pagina’s en blog posts alleen in de database van de website opgeslagen. Als de database het begeeft, of meer waarschijnlijk, er wordt een menselijke fout gemaakt, ben je alles kwijt. Herstellen van een hack of crash is kostbaar. Om dit te voorkomen bieden wij een backup service om jouw website en database automatisch te backuppen.

 

The Backup Pro

The Backup Pro is een backup-tool die automatisch elke nacht een volledige backup van jouw website en database maakt. Na de setup krijg je een login waarmee je tevens altijd handmatig backups kan maken. Gaat er even iets mis? Login en zet een backup terug. De backups worden 90 dagen bewaard en je krijgt 5gb backup ruimte*.

Bijkomend voordeel: mocht de site ooit gehackt worden en de ftp hierdoor bevuild raken met bestanden van de hack is dat snel opgelost. Wanneer je een backup terug plaatst worden ook bestanden gewist die ten tijde van de backup niet op de ftp stonden. De hack wordt hiermee volledig ongedaan gemaakt.

The Backup Pro is een bedrijf van PEPS Media. Als klant van PEPS Media betaal je geen setupkosten en het kost je maar €12,50 per maand.

*De backups worden ‘aangevuld’ met bestanden die wijzigen, er worden dus niet 90 volledige backups bewaard, daarom is 5gb ruim voldoende.

 

Standaard gratis backups

We laten je niet in de kou staan. Standaard maken we elke 5 dagen een volledige backup van elke individuele website. Elke dag worden de databases gebackupped. En elke 4u maken we een volledige backup van de servers*. Dit is een gratis service. Het terugplaatsen van een standaard backup kost €50.

*Server backups herstellen we niet op individueel verzoek. Alleen in het geval er iets mis zou zijn met de server.

Contact