Website responsive laten maken

Op 21 april 2015 heeft Google zijn zoekalgoritmes zo aangepast dat websites die niet responsive of mobielvriendelijk zijn een stuk lager worden geplaatst in de zoekresultaten. Wanneer dit u overkomt is dat zonde, u verliest hierdoor bezoekers en daardoor omzet. Het loont dus om te onderzoeken of uw website responsive is. Google heeft hiervoor een test ontwikkeld. Op deze pagina kunt u uw website url invoeren en na analyse vertelt Google hoe mobielvriendelijk uw website wel (of niet) is.

 

Responsive design

Wanneer uit de test blijkt dat uw website niet mobielvriendelijk is zijn er 2 opties. U kunt een aparte mobiele site laten ontwikkelen. Of u kunt uw bestaande website responsive laten maken. Wat houdt dit precies in, een “responsive” website? Dit houdt in uw huidige site-layout met behulp van media-queries automatisch wordt aangepast aan het beeldscherm formaat wat de bezoeker gebruikt. Dus als uw site op een tablet wordt bekeken zal het design van uw site wat versmallen. Wanneer een gebruiker uw site met een mobiele telefoon bezoekt zal de layout nog smaller worden gemaakt waardoor deze precies op zijn mobiele scherm past.

 

Voordelen van responsive

Dit heeft onder andere als voordeel dat u geen nieuwe content hoeft te schrijven voor een aparte mobiele site. Wanneer uw site éénmaal is aangepast heeft u er verder geen omkijken meer naar. Vanaf dat moment zal uw site er gelikt uitzien op elke mobiele telefoon of tablet. Een voorbeeld van een site die we onlangs responsive hebben gemaakt is https://www.bookahouseboat.com/.

Bijkomend voordeel is dat uw positie in de zoekresultaten niet zal dalen wegens het ‘niet hebben van een mobielvriendelijke website’. En, bovenal, de gebruikerservaring van uw bezoekers zal stijgen, waardoor ze langer op uw website zullen blijven.

Heeft u interesse? De kosten variëren natuurlijk per website, maar gemiddeld liggen ze rond de €500-750. Vult het formulier in op deze pagina voor een offerte: https://pepsmedia.nl/website-mobielvriendelijk-laten-maken/

Recent Posts
Backlinkeye backlink monitor homepageThe Backup Pro